Sammenlign priser på varmepumpe - Tilskudspuljen er åben nu
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Grøn energi - Få op til 4 gratis tilbud på grønne energiløsninger
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 12 oktober 2021

Tilskud til varmepumper - Alt, hvad der er værd at vide

Nyt om tilskud fra Bygningspuljen - Puljen er åben for ansøgninger

Bygningspuljen er åben for ansøgninger til tilskud. Runde 2 og 3 er slået sammen til én ansøgningsrunde med en tilskudspulje på 340 mio. kr. Dette er derfor den sidste mulighed for at søge energitilskud i 2021.

Vil du ansøge om tilskud, når Bygningspuljen åbner, bør du hurtigst muligt finde ud af, hvilken energiforbedring du ønsker at søge tilskud til.

Forbered allerede nu din ansøgning ved at indhente tilbud på dit ønskede projekt. Du kan læse mere i vores indlæg her: Tilskud til energibesparelser eller du kan klikke dig videre til Sparenergi.dk.

Husk, at du også stadig har mulighed for at få det forhøjede håndværkerfradrag, hvis du ikke ønsker at søge tilskud.

Sådan får du tilskud til varmepumpe

Tilskud til varmepumpe er en unik mulighed for at få økonomisk støtte til anskaffelse af en varmepumpe. Tilskuddet til varmepumpe er et beløb, du har mulighed for at få, når du investerer i en varmepumpe til din bolig.

Mange folk, som ønsker at anskaffe sig en varmepumpe, er ofte ikke klar over, at der er mulighed for finansiel støtte til anskaffelsen. Regeringen har vedtaget et tiltag, som siger, at for at Danmark kan nedjustere CO2-udslippet, vil der blive tilbudt økonomisk støtte til forbrugere, som ønsker at energirenovere sin bolig. På denne måde er det også muligt at få tilskud til varmepumper.

Meningen med at yde tilskud til varmepumpe er, at danskerne skal have økonomisk opbakning, så vi sammen kan nedjustere det samlede CO2-udslip i Danmark. Varmepumpe tilskud er derfor en mulighed, som Energitilskud.net i høj grad mener, bør udnyttes. Der er dog visse krav, du skal overholde, før du kan få tilskud til varmepumpe.

varmepumpe energitilskud

Energitilskud varmepumpe - Hvordan er processen?

Når du skal ansøge om energitilskud til varmepumpe, er der som nævnt en proces, som du skal følge. Du kan forberede din ansøgning til tilskud ved at indhente tlibud på varmepumpe. Når du har modtaget dine tilbud, finder du ud af, hvilket energimærke din varmepumpe skal have - og dette skal du have med i din ansøgning. Husk, at du ikke må underskrive en aftale med en varmepumpeinstallatør, før du har fået tilsagn om tilskud. Først derefter må du gå videre med processen og få installeret din varmepumpe.

Når du har fået godkendt din ansøgning og fået tilsagn til tilskud af varmepumpe, kan du underskrive din aftale med varmepumpeinstallatøren, og firmaet kan gå i gang med at sætte din varmepumpe op. Du har to år til at få installeret varmepumpen, fra du har fået tilsagn.

Når varmepumpen er sat op, og du har modtaget og betalt for regningen elektronisk, skal du ansøge om at få udbetalt dit tilskud. Det gør du ved at indsende dokumentation for, at du har fået installeret din varmepumpe samt dokumentation for, at du har betalt for det. Herefter udbetales tilskuddet til dig.

Luft til luft varmepumpe tilskud

Hvis du ønsker at få varmepumpe tilskud, er der mulighed for tilskud til forskellige typer af varmepumper. Du kan få tilskud til luft til vand varmepumpe og jordvarmepumpe, men det er ikke muligt at få tilskud til luft til luft varmepumpe. Har du dog mulighed for at få håndværkerfradrag.

En luft til luft varmepumpe kan være en fordel for dig, som ønsker at nedjustere din varmeregning. En luft til luft varmepumpe kan både fungere godt som primær opvarmningsform eller som supplering til en anden energikilde.

Luft til luft varmepumpe håndværkerfradrag fungerer på samme måde, som ved andre opvarmningsformer. Du kan få fradrag på op til 12.500 kr. pr. person i husstanden.

Hvis du skal udskifte et gammelt oliefyr, gasfyr eller biokedel til en bolig med helårsstatus, vil det give god mening at overveje en luft til vand varmepumpe eller jordvarme. Ønsker du derimod grøn opvarmning til et sommerhus eller anden bolig, som ikke har helårsstatus, kan det være en god idé at undersøge dine muligheder for at få installeret en luft til luft varmepumpe og så trække udgifterne til arbejdstiden fra i skat.

Luft til vand varmepumpe tilskud

På samme måde som med luft til luft varmepumpe, er det også muligt at få luft til vand varmepumpe tilskud. Forskellen på disse to varmepumper er, som tidligere nævnt, at du ved luft til vand med stor sandsynlighed vil få større tilskud til varmepumpe.

Grunden til dette er, at du ved en luft til vand varmepumpe vil have en større besparelse målt på kWh, hvilket vil påvirke tilskuddet. Dog vil anskaffelsesprisen være højere og vil på den korte bane derfor ikke kunne betale sig.

På den lange bane derimod, vil en luft til vand varmepumpe ofte have lavere omkostningerne, da den er billigere i drift. Derudover kan den også give varmt brugsvand, hvor en luft til luft varmepumpe kun kan give opvarmning eller aircondition.

Energitilskud til varmepumpe - Hvorfor dette?

Grunden til, at det er muligt at indhente energitilskud til varmepumpe er, at det er besluttet, at Danmarks samlede energiforbrug skal nedbringes. Derfor er det blevet besluttet, at der skal ydes støtte til de danskere, som ønsker at tage del i denne proces.

Det store mål er, at al energiforsyning i Danmark 2050 skal være omstillet til vedvarende energi. Derudover er der opsat et delmål, som indeholder en masse aktiviteter, som hver især bidrager til reduktion af CO2-udslippet. Forventningerne til dette er, at CO2-udslippet skal være reduceret med 34% siden år 1990 og med 12% siden år 2006.

Tilskud til varmepumpe er dermed en måde at opfordre danskerne til at investere i grønne energikilder. Energitilskud.net hjælper dig igennem processen, hvis du ønsker at ansøge om tilskud til varmepumpe. Ved at få tilskud minimerer du samtidig behovet for at gældsætte dig ved at optage et lån som finansieringskilde.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man få tilskud til varmepumpe?

Ja, du kan både få tilskud til luft-vand varmepumpe og jordvarme, såfremt du skifter fra oliefyr, gasfyr, biobrændsel eller elvarme. Du kan ikke få tilskud til luft-luft varmepumpe.

Hvor meget kan man få i tilskud til varmepumpe?

Dit tilskud afhænger både af, hvilken type varmepumpe du søger tilskud til, og hvor stor en varmepumpe du skal have. Herunder kan du se tilskudsatserne til varmepumpe i 2021.

Energiløsning Tilskud
Varmepumpe 13.000 - 25.000 kr.
Jordvarme 16.000 - 34.000 kr.

Du finder en udvidet liste med tilskudssatser, til forskellige varmepumpetyper her:

Energitilskudssatser varmepumpe 2021

Hvordan søger man tilskud til varmepumpe?

Følg disse tre steps når du ansøger om energitilskud:

  1. Indhent tilbud på varmepumpe - Undersøg markedet og find ud af, hvilken varmepumpe der er optimal for din bolig.
  2. Få tilsagn til tilskud - Udfyld din ansøgning og få tilsagn om tilskud til din varmepumpe.>/li>
  3. Få udbetalt tilskud - Når projektet er fuldført kan du ansøge om at få udbetalt dit tilskud,

OBS. Der er en række forhold og vilkår, du skal være opmærksom på. Find alle informationer: Sådan søger du tilskud.

Er der tilskud til varmepumpe i sommerhus?

Nej, det er der som udgangspunkt ikke. For at få tilskud skal den pågældende bolig have status som helårsbolig

Hvor søger man energitilskud i 2021?

Når du har fundet ud af, hvilken varmepumpe du skal bruge, skal du udarbejde en ansøgning og sende den afsted her:

Energistyrelsens ansøgningsportal.