Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Gode råd til dig, som vil bygge nyt og energivenligt hus

contentDrømmer du om at føre dit drømmehus fra tegnebrættet og ud i livet? At skulle bygge et nyt hus er et spændende projekt og kræver en del omtanke og overvejelser for at blive lige præcis dit. Nedenunder kan du finde nogle pejlemærker i processen, som du kan tage med i dine overvejelser.

Få inspiration til byggeriet

Du har måske allerede udset dig og skrevet under på en grund, som du gerne vil opføre dit nye hus på. Men har du også en klar idé om, hvordan huset skal se ud, kvadratmeterne fordeles og indrettes? Hvis du søger noget inspiration til dette, så har du mange muligheder for at få syn for sagen. Du kan fx tage ud i udstillingshuse, hvor du kan notere dig dine tanker om husets materialer, indretning, byggestil osv. Og du kan naturligvis også søge på nettet efter lige præcis det, der interesserer dig, hvad enten det er en vinkælder eller loft til kip.

Konsultér dig med rådgivere og byggefirmaet

Både når det kommer til tidsrammen, byggeriet og energivenligheden, kan det være en fordel at kontakte dem, der har forstand på det. I kan eksempelvis tage en boligadvokat med på råd. Og måske kan det være en fordel at vælge et byggefirma, som har forstand på at bygge nye huse, så de har erfaring inden for, hvordan det bedst muligt bliver energioptimeret. Det være sig eksempelvis energiberegning i forhold til isolering, vinduer osv.

Sammensæt dine drømme for huset

Har du mange drømme og ønsker for dit kommende hjem, kan det være en god idé at få dem skrevet ned, så du kan få et overblik over dem. Visualisér, hvordan de mange behov kan komme til at passe sammen og give det hus, du gerne vil bo i. Derudover kan det være en god idé at fremtidsplanlægge, hvis der eventuelt er tanker om en familieforøgelse på sigt.

Det er ikke sikkert, at der er plads til det hele. Derfor kan det nogle gange være helt naturligt at skulle prioritere, hvad der står øverst på ønskesedlen, og hvad der eventuelt kan komme med tiden.

Læg en plan

Nu, hvor drømmene er skrevet ned, kan du sætte dig en dato for, hvornår byggeriet skal ud af starthullerne, og hvornår I gerne skulle kunne sætte flyttekasserne fra jer på det nye trægulv. Hvad er en realistisk tidsramme?