Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Vil du også spare penge på din elregning? Læs med her

content

Julen er ved at være over os, dette er en tid som økonomisk kan mærkes på langt de fleste hjem. Det vil sige at I med fordel kan tænke over at spare andre steder, dette kunne fx være på jeres elregning. Med simple tiltag vil I nemlig kunne mindske jeres elregning.

Tænk over at huske at slukke lyset i huset

Mange mennesker glemmer jævnligt at slukke lyset i deres hjem når de forlader huset. Det vil sige at lamperne står og brænder helt uden grund. Dette vil med tiden kunne ses på elregningen, og derfor kan det være en god ide at gå en runde i huset inden du forlader det, så du får slukket al lyset.

Herudover kan du også med fordel overveje at skifte over til LED-pærer som er mere energivenlige.

Brug notesbøger fremfor fx teknologiske maskiner

Generelt kan det være en god ide at du får skåret ned på dit brug af elektriske maskiner. Dette indebære ting som dit fjernsyn, din computer eller din mobiltelefon. I stedet kan du med fordel prøve at finde mere miljøvenlige alternativer. Dette kunne fx være en notesbog i stedet for at skrive noter på din computer eller en god bog som erstatning for fjernsynet. Dette kan tage lidt tilvænning i starten, men med tiden bliver langt de fleste mennesker glade for denne ændring.

Overvej at anskaffe dig en tørresnor

En elektrisk maskine som også bruger yderst meget strøm, er en tørretumbler. Derfor kan det være en god ide at få anskaffet dig en tørresnor eller et tørrestativ, således at du så vidt som muligt kan undgå at bruge den energislugende tørretumbler.

Alternativt bør du som minimum sørge for at finde tørretumbleren i den mest energivenlige udgave overhovedet muligt. Selvom den typisk selv her bruger en hel del strøm.