Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Tag kampen op mod kalken derhjemme

contentHvis du før har kæmpet mod kalken på dit badeværelse eller dit køkken, er du sikkert godt klar over, at det er en svær kamp at vinde. Hver gang man tror, man har klaret den, så vender kalken stærkt tilbage igen – og det vil den blive ved med, medminder du gør noget ved det!

Hvis du gerne vil komme kalken derhjemme til livs, kan jeg heldigvis fortælle dig, at du er kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for, hvad du kan gøre for at få mere styr på kalken i din bolig. Det kunne eksempelvis være ved hjælp af et blødgøringsanlæg. Se de bedste blødgøringsanlæg her.

Hvad er et blødgøringsanlæg?

Et blødgøringsanlæg er en maskine, der kan fjerne kalken fra vandet. Det gør den ved hjælp af en såkaldt ionombytter. Ionombytteren fjerner samtlige kalcium-ioner og magnesium-ioner, som der er at finde i vandet, der kommer ind i din bolig. Når disse ioner er blevet fjernet fra vandet, bliver vandet renset med salt, hvilket betyder, at vandet bliver ’blødere’, indholdet af bakterier bliver minimeret og – sidst, men ikke mindst – vandet bliver helt fri for kalk.

Hvad er problemet med kalk i vandet?

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at der ikke er noget sundhedsskadeligt eller farligt ved, at der findes kalk i vandet. Tværtimod. Problemet med det høje indhold af kalk er, at det skader eksempelvis hårde hvidevarer, fordi det høje kalkindhold gør, at vandet er ’hårdere’, hvilket er noget, der kan skade maskinerne.

Det høje kalkindhold er ligeledes noget, der kan efterlade hvide plamager de steder, hvor vandet har været anvendt. Det ses ofte i brusenichen, elkedlen og lignende områder.

Hvad er fordelene ved at få monteret et blødgøringsanlæg?

Hvis du vælger at få monteret et blødgøringsanlæg, medfølger der flere fordele. Blødgøringsanlægget gør som sagt vandet ’blødere’, hvilket er det aspekt, som danner grundlaget for de nedenstående fordele.

Når vandet er ’blødere’, er der mindre behov for rengøringsmidler, fordi badeværelset vil forblive rent, da der ikke er mere kalk i vandet. Det samme gælder de andre områder i boligen, hvor der bliver brugt vand. Det betyder ydermere, at dine husholdningsapparater vil leve længere, fordi kalken ikke skader deres funktionalitet længere.

Du vil også bemærke, at du med tiden vil få blødere hud og blødere hår, fordi vandet er blevet ’blødere’.