Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Lad håndværkerne hjælpe dig med at spare på energien

contentDet er ikke nogen stor hemmelighed, at der er kommet mere og mere fokus på, hvordan vi kan leve mere miljøvenligt og bæredygtigt i løbet af de seneste par år. Der bliver hele tiden præsenteret nye forslag og tiltag, som skal hjælpe os med at blive mere fornuftige og energibesparende i vores levemåde og generelle tankegang omkring energi- og strømforbrug.

Der er efterhånden ikke et område, hvor man ikke kan spare energi og blive mere bæredygtig, hvis man tænker sig lidt om. Det kan nærmest virke uoverskueligt, når man tænker på, hvor mange forskellige muligheder der er at tage fat i nu til dags.

Men du er heldigvis kommet til et sted, hvor du kan blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, hvis du står over for en kommende renovering af dit hjem, hvor du alligevel planlægger at få besøg af en række håndværkere. Det kunne eksempelvis være med hjælp fra https://www.haandvaerkernoeglen.dk/, som kan hjælpe dig med at finde de helt rigtige håndværkere til lige præcis din opgave.

Staten støtter energibesparende løsninger

Hvis du for eksempel skal have udskiftet dine vinduer i boligen, er det muligt for dig at ansøge om et energitilskud, hvis du vælger en vinduestype, der kan være medvirkende til at spare energi. Det betyder helt konkret, at du kan få et tilskud af staten, fordi du vælger at støtte en mere bæredygtig og miljøvenlig renovering af din bolig.

Der er selvfølgelig nogle krav, der skal opfyldes, hvis man ønsker at få et energitilskud, men det er altid et forsøg værd at sende en ansøgning afsted. Alt afhængig af hvad der skal renoveres, og hvor omfattende renoveringen er, er der faktisk potentiale for en flot besparing.

Hvad er energivenlige løsninger?

Energivenlige løsninger er et relativt bredt begreb, da det kan betyde flere ting. Energivenlige løsninger er løsninger, som gør, at din bolig bliver ’grønnere’ og mere neutral, når det kommer til den energi, der skal bruges til at holde din bolig varm.

Derfor kan det både handle om, hvor godt din bolig er isoleret, men det kan også handle om, hvordan du får opvarmet din bolig i første omgang. Dette er noget, som du kan blive meget klogere på ved at foretage en hurtig søgning på Google, hvor du søger efter, hvordan man får et energistilskud, når man står over for en renovering af boligen.