Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Husk energitilskud i din kommende bolig

contentStår du over for et muligt boligkøb i den nærmeste fremtid, og vil du gerne klædes ordentlig på til processen? Så kan jeg heldigvis fortælle dig, at du blot skal læse med videre her. Her kan du nemlig læse, hvorfor det kan betale sig at overveje miljøvenlige renoveringer, hvis du har planer om at renovere din kommende bolig.

Du vil ydermere blive klogere på en række centrale dele af et boligkøb, så du får den bedste aftale, som dig og din familie bliver glade for i længden.

I forbindelse med et boligkøb er der flere elementer, der skal tages stilling til, hvorfor det er vigtigt, at man har styr på disse. Det kan være alt fra udarbejdelsen af en Købsaftale til at ansøge om energitilskud.

Hvad er energitilskud?

Når du flytter ind i din kommende bolig, kan det være, at du ønsker at renovere en række elementer. Hvis du eksempelvis vælger at udskifte vinduer eller få isoleret huset med energivenlige løsninger, er det muligt at ansøge om et økonomisk tilskud, som hjælper dig med at foretage disse miljøvenlige renoveringer i din bolig.

Grunden til at energitilskuddet blev oprettet var for at motivere borgere til at vælge mere energivenlige løsninger, når de skulle renovere huset. Derfor er det også vigtigt, at du husker at ansøge om tilskuddet, hvis du foretager nogle miljøvenlige renoveringer i din bolig.

Det behøves ikke være store renoveringer, hvor du nødvendigvis skal udskifte samtlige vinduer. Det kan også være udskiftningen af olie- eller gasfyr til en varmepumpe eller en anden miljøvenligere løsning end det eksisterende.

Rådgivning er essentielt i et boligkøb

Når du står over for et boligkøb for første gang, kan det virke en smule overvældende, fordi der er så mange forskellige aspekter, der skal tages stilling til. Derfor er det i mange tilfælde den helt rigtige løsning af få rådgivning af en ejendomsmægler. En ejendomsmægler kan hjælpe dig med samtlige elementer af en købs- eller salgsproces. Det kan være en enorm hjælp, hvis du ikke har prøvet noget lignende før.

Det er vigtigt at huske på, at når du ønsker at købe en bolig, så ønsker den sælgende part den højst mulige pris for boligen – og det er i langt de fleste tilfælde en kompetent ejendomsmægler, som forsøger at sælge boligen. Derfor er det også på sin plads, at du har en ejendomsmægler til rådighed, som kan hjælpe dig i forhandlingen.