Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen

Artikler

Læs alt om energitilskud og bliv klogere på dine muligheder, når du vil investere i grønne energiløsninger
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Billigere opvarmning i din bolig? Spar penge med en varmepumpe

contentDet bliver dyrere og dyrere at varme en bolig op med traditionelle midler som eksempelvis olie og gas. De traditionelle brændstoffer skal importeres fra steder langt væk fra din bolig, og derfor er du udsat for risikoen for store prisstigninger.

Dertil er det i forvejen en dyr løsning at varme en bolig op med eksempelvis olie eller gas, og du kan derfor spare mange penge hvert år, hvis du begynder at kigge efter alternativer til de traditionelle opvarmningsformer.

Her er varmepumper et populært valg blandt mange boligejere, da du med en varmepumpe kun skal bruge strøm og luft for at varme din bolig op. Du kan læse mere om varmepumper hos Scanheat her, hvor du kan blive klogere på, hvorfor varmepumper er en god investering for dig.

Mange fordele med luft-vand varmepumper

Det lyder måske for godt til at være sandt, men en varmpumpe kan faktisk varme din bolig op kun ved hjælp af strøm, luft og vand. Derfor kan en luft-vand varmepumpe nemt gå ind og erstatte dit gamle varmesystem som eksempelvis et olie- eller gasfyr, da varmepumpen kan kobles direkte på dine eksisterende vandrør.

Her vil varmepumpen varme brugsvand op på samme måde, som du er vant til fra eksempelvis dit oliefyr. Derfor vil du ikke komme til at mærke nogen forskel i den daglige opvarmning af din bolig eller ved brug af varmt vand, hvis du skifter til en luft-vand varmepumpe.

Forskellen ligger i, at en varmepumpe laver det varme vand via elektricitet og den luft, som befinder sig udenfor din bolig. En varmepumpe kan udnytte den energi, der befinder sig i luften, og derfor kan pumpen lave en stor mængde varme ud af en lille mængde strøm.

Netop derfor er en luft-vand varmepumpe billig i drift, og du kan således komme til at spare mange tusinde kroner på den årlige varmeregning.