Vedvarende energi - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
1/4
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 22. februar 2024

Tilskuds- og støtteordninger til grøn energi i 2024

energitilskud i danmark

Der er flere forskellige tilskuds- og støtteordninger i Danmark, som kan hjælpe dig med at finansiere grønne energiløsninger såsom varmepumpe, jordvarme og luft til vand varmepumpe.

Vi har samlet alle aktuelle og udgåede ordninger, puljer og fradrag, så du nemt får overblik og kan finde ud af, hvilke der er relevante for dig.

Find ud af, hvilken pulje du kan få penge fra her.

Vil du udnytte de mange tilskudsmuligheder, så kan vi hjælpe dig med at indhente tilbud på grønne energiløsninger. Vores store netværk inkludere varmepumpeinstallatører, solcelleinstallatører, samt isoleringsmontører. Klik på knappen så kan du nemt og hurtigt modtage tilbud.

Få tilbud på grønne energiløsninger

Udfyld formularen på bare 1 minut

🏡 Ordninger til private boligejere i Danmark

Lige nu er der 6 ordninger i Danmark, som du skal kende til, hvis du enten står overfor en energirenovering, eller du har renoveret dit hjem. Det er:

  1. Varmepumpepuljen
  2. Energirenoveringspuljen
  3. Skrotningsordningen
  4. Afkoblingsordningen
  5. Fyr dit fyr
  6. Afregning af solceller

Varmepumpepuljen

Med Varmepumpepuljen kan du få tilskud, når du konverterer fra gas- olie- eller el-opvarmning til varmepumpe. Puljen åbnede første gang i 2023 og forventes at erstatte Bygningspuljen frem til 2026.

Med Varmepumpepuljen kan du få tilskud til varmepumpe, der kan dække noget af prisen på jordvarme eller luft til vand varmepumpe pris. Med Energistyrelsens tilskud til varmepumpe kan du få et tilskud på mellem 17.000 – 27.000 kroner, hvis du opfylder de opstillede krav.

Energirenoveringspuljen

Med Energirenoveringspuljen kan du få tilskud til forskellige energirenoveringsprojekter i din helårsbolig. Det kan være tilskud til isolering, udskiftning af vinduer eller andre energioptimerende tiltag.

Energirenoveringspuljen kommer som følge af splittelsen af Bygningspuljen og det forventes derfor, at kravene om at få tilskud vil være de samme.

Kravene inkluderer:

  • Boligen skal have energimærke E, F eller G
  • Energimærket må maks. være 10 år
  • Boligen må ikke være renoveret siden energimærket
  • Projekt om energiforbedring må først begynde efter tilsagn
  • Du kan ikke få andre tilskud eller fradrag til det samme projekt
  • Det skal være en helårsbolig

Lever dit projekt op til de ovenstående krav, kan du søge om tilskud via puljen.

Energistyrelsen har oplyst, at puljen igen åbner i 2024.

Skrotningsordningen (varmepumpe på abonnement)

Skrotningsordningen er et tilskud til varmepumpe på abonnement.

Har du et gammelt olie- eller gasfyr, der synger på sidste vers, men ikke råd til at investere i en varmepumpe?

Så kan du få en varmepumpe på abonnement og samtidig få et tilskud på 25.000 kr. til at skrotte dit olie- eller gasfyr.

Det fungerer på den måde, at leverandøren søger og får tilskud. Det kommer dig til gode, fordi du dermed betaler mindre for aftalen. Du betaler et engangsbeløb for oprettelsen og installationen, som kaldes for et tilslutningsbidrag. Herefter betaler du et månedligt abonnement og for det varme, du forbruger.

Læs om, hvad koster en varmepumpe i drift, så du kan få en idé om dit varmeforbrug og hvor meget det vil koste dig.

Alt er inkluderet i din abonnementsaftale. Du skal derfor ikke bekymre dig om en stor investering, usikkerhed om stigende energipriser, teknisk forståelse af forskellige varmepumpemodeller og uforudsete udgifter til drift og vedligehold.

Husk at læse kontrakten grundigt igennem og vær opmærksom på alle konkrete priser i forhold til førtidig afbrydelse af kontrakten. Det er vigtigt, at du ved, hvad du skal budgettere med, hvis du bliver tvunget til at sælge din bolig, flytte eller ønsker at ændre varmeløsning.

Energistyrelsen har kvalificeret følgende leverandører af varmepumpe på abonnement:

Kvalificerede leverandører af varmepumpe på abonnement
Best GreenCOtwoEWII Varmepumper A/SNærvarme DanmarkNem Energi ApSOKSustain Solutions ApSVarmeo

Afkoblingsordningen

Statens Afkoblingsordning for 2024 kan give dig tilskud til at få frakoblet din gasledning. Puljen åbnede igen 18. januar 2024, og du skal søge via Evida.

Det fungerer på den måde, at du, hvis din bolig er kvalificeret, sparer det gebyr, som du ellers ville skulle betale for at få frakoblet din gasledning.

Du får derfor ikke direkte penge i hånden, men du undgår afkoblingsgebyret.

Puljen tildeles efter først-til-mølle-princippet, indtil der ikke er flere penge tilbage i puljen.

Ordningen gælder for private husholdninger og udlejere, der har et årligt forbrug på mellem 100 m3 og 6.000 m3 gas. Desuden må du ikke have et CVR-nummer registreret på adressen som har modtaget de minimis-støtte på over 1.500.000 kr. eller 200.000 EUR.

Til og med 2026 er der afsat 100 mio. kr. hvert år til Afkoblingsordningen. Ordningen åbner hvert år i januar med nye midler.

Du kan se, hvordan du kan få del i Afkoblingsordningen her: Evida.

Fyr dit fyr

Fyr dit fyr er et samarbejde mellem regeringen og Finans Danmark. Samarbejdet gør det muligt for dig at undgå gebyrer og få en lavere rente, når du låner til udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en varmepumpe.

Ved et Fyr dit fyr-lån undgår du tinglysningsgebyret på 1.825 kr. samt den variable tinglysningsafgift på 1,45 % af lånebeløbet man normalt betaler til staten. Du undgår yderligere også bankens låne oprettelsesgebyrer. Oprettelsesgebyret afhænger af den enkelte bank og det kundesegment du tilhører.

Den samlede besparelse vil være individuel afhængig af din bank, men kan sagtens løbe op i flere tusinde kroner, og det er bare på gebyrer. Bankerne har også givet håndslag på at tilbyde en ekstra lav rente på de lån, der går til at udskifte gas- eller oliefyr.

Fyr dit fyr lånet kan gå under flere forskellige navne, som “Energilån” eller “Grønt boliglån”, tag derfor selv kontakt til dit realkreditinstitut for at høre, hvad de kan tilbyde dig.

Fyr dit fyr-kampagnen løber frem til d. 31. december 2028.

Statsgaranti på lån til varmepumpe

Bor du i et landdistriktsområde uden for fjernvarmenettet, har du udover Fyr dit fyr-lånet også mulighed for at få statsgaranti på lån, hvis du ønsker at låne til montering af varmepumpe.

Med en statsgaranti på dit lån, er lånegiveren (typisk realkreditinstitutter) sikret tilbagebetaling, selv hvis du som låntagere ikke er i stand til det. Med en sådan garanti er der mindre usikkerhed for banken og større sikkerhed for dig.

Du kan kigge efter dit postnummer i lovtekstens Bilag 1, for at se om du kan få statsgaranti på lån.

Vi har gjort det nemt for dig at finde tilbud på varmepumper, der lever op til kravene for tilskud. Alt du skal gøre, er at udfylde en kort formular, herefter vil du modtage tilbud fra op til 4 installatører, som du kan sammenligne og vælge det der er bedst for dig.

Ved at sammenligne tilbud, er du sikker på, at du ikke betaler overpris, ved at få tilbud via GreenMatch, slipper du selv for at skulle bruge timer på at finde og kontakte installatører.

Indhent tilbud i dag

Udfyld formularen på bare 1 minut

Afregning af solceller

Gruppe 6 er en time-for-time afregning, hvor dit netselskab hver time opgør, om du bruger eller leverer strøm til forsyningsnettet.

Når du producerer mere strøm, end du selv kan nå at forbruge, bliver du afregnet for den strøm du bidrager med. Når du bruger strøm, skal du selvfølgelig betale for det.

Med flexafregning bliver du afregnet til timespotsprisen. Det vil sige, at du får timespotsprisen for den strøm, du leverer til elnettet. Den pris, du betaler for at bruge strøm, afhænger af din aftale med dit netselskab.Du kan læse mere om regler for solceller i vores indlæg her: Solcelleanlæg regler.

Energitilskud til private

🏭 Ordninger til virksomheder og erhverv

Lige nu er der to puljer og én finansieringsmodel, der er aktuelle i Danmark. Den første er Erhvervspuljen, dernæst har vi fjernvarmepuljen og til sidst kommer vi omkring ESCO-finansiering. Alle disse er relevante for virksomheder og erhverv – og altså ikke mulige at søge for dig som privatperson.

Erhvervspuljen

Erhvervspuljen giver tilskud til private virksomheders energispareprojekter. Virksomheder kan få dækket op til 50 % af omkostningerne, når de ønsker at udføre et energibesparende tiltag. Det kan være tiltag til belysning eller et skifte til en luft til luft varmepumpe eller anden energibesparende opvarmning.

Du kan læse mere om puljen, hvornår den åbner, og hvilke retningslinjer der gælder i vores indlæg her: Erhvervspuljen – Erhvervstilskud til energiforbedringer.

Fjernvarmepuljen

Fjernvarmepuljen er målrettet fjernvarmevirksomheder, som leverer varme til kunder i Danmark. Formålet med puljen er at få udbredt alternative varmeløsninger til olie- og gasfyr.

Dette er altså ikke en pulje, som du som privatperson kan søge, men puljen kan indirekte være gavnlig for dig, fordi den kan gøre det muligt at udbrede fjernvarmenetværk netop i dit område.

ESCO-finansiering

ESCO står for Energy Service Company. Det er en projekt- og finansieringsmodel som kommuner kan bruge, når de ønsker at udføre større energirenoveringer.

Det fungerer på den måde, at en ESCO-leverandør garanterer en bygherre en bestemt besparelse målt i kWh pr. år ved udførelse af et tiltag. Skulle det ske, at besparelsen ikke opnås, er det op til ESCO-leverandøren at dække differencen mellem den garanterede og faktiske besparelse.

Det er op til bygningsejeren at skaffe kapital til projektet. Når projektet er udført, vil besparelsen dække udgifterne til investeringen og lån.

Det er muligt for kommuner at låne til energirenoverende tiltag i kommunens eller institutionernes egne eksisterende ejendomme, hvis lånet henføres til kommunen. Når der er tale om lån til ESCO-projekter ved hjælp af KommuneKredit, skal kommunen ikke stille garanti eller sikkerhed i lånet.

Fordele
  • Projektet bliver betalt af energibesparelsen
  • Ingen risiko for bygherre på grund af garanti for besparelse
  • Service- og anlægsrammen bliver ikke belastet
  • Hurtig eksekvering af renovering
  • Alle opgaver udføres af samme entreprenør
  • Kommunen får en grøn profil
  • Mulighed for at gennemføre tiltag med lang tilbagebetalingstid.
Ulemper
  • Overskuddet fra energibesparelsen bliver delt med eksternt firma
  • Medarbejdere i kommunen kan gå glip af læring
  • Hvis brugen af bygningen ændres, kan det være svært at vurdere energibesparelsen
  • Kontrol kræver interne ressourcer.

Vil du læse mere om ESCO, kan du finde information på Sparenergi.dk’s side: Introduktion til ESCO.

Energitilskud til erhverv

❌ Gamle ordninger

Der er løbet meget vand i åen i Danmark, når det kommer til tilskudsordninger og fradrag. Således er der også flere ordninger, som er udløbet og derfor ikke længere mulige at benytte sig af.

Når du søger rundt på nettet, kan det være forvirrende og svært at finde ud af, hvilke puljer der er aktuelle, og hvilke der er blevet lukket ned.

Derfor har vi valgt at samle alle gamle og udgåede ordninger herunder, så du nemt kan få et overblik.

Derudover anbefaler vi, at du holder øje med Energistyrelsens hjemmeside som kun er opdateret med aktuelle tilskud.

Ønsker du tilbud på isolering, varmepumpe eller solceller, så kan vi hjælpe dig. Vi sætter dig hurtigt i kontakt med fagfolk, der kan guide dig til det rigtige valg, så du får en løsning der dækker dine behov. Udfyld vores korte formular med dine ønsker, så vil du blive kontaktet af installatører der kan hjælpe dig.

Modtag tilbud på grønne energiløsninger

Udfyld formularen på bare 1 minut

FAQ

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?