Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Spar penge på dit varmeforbrug med disse tips

contentSelvom varme er en nødvendighed, så er det ikke altid sjovt at bruge en hel masse penge på. Derfor er det kun en fordel, hvis du har mulighed for at spare penge på dit varmeforbrug med nogle forskellige tips.

Vær opmærksom på dit varmeforbrug

Det er ikke sikkert, at du tænker ret meget over, hvor meget du egentlig bruger i varme. Måske skruer du bare op og ned for din varme uden at tænke over, at det er noget, du betaler for.

Lige så snart du begynder at være opmærksom på dit varmeforbrug, så bliver du også automatisk mere tilbøjelig til at tænke over, hvor meget du skruer op for din varme f.eks. Derfor fører det ofte automatisk til en besparelse.

Sammenlign priser på f.eks. træpiller

Der er som sagt forskellige måder at opvarme din bolig på. Hvis du opvarmer din bolig ved hjælp af enten et pillefyr, gasfyr, oliefyr el.lign., så er det en rigtig god idé hele tiden at holde øje med priser.

Hvis du er vant til altid at købe træpiller et bestemt sted, så følger du ikke nødvendigvis med i, om der er nogle billigere eller bedre alternativer. Det er derfor altid en fordel at holde øje med, om der er nogle bedre tilbud andre steder.

Du bruger mange ressourcer på at opvarme din bolig, så hvis du sparer bare en smule på hvert kilo træpiller, så bliver det til en stor besparelse i det store billede.

Når det gælder dit varmeforbrug, så er der sjældent nogen mirakelkur, hvor du pludselig sparer en hel masse penge. Det handler om at lave små ændringer hist og her som til sammen gør en forskel. Dog er det også værd at undersøge, om det kan betale sig for dig helt at skifte varmesystem, hvis du har et system, der er rigtig dyrt.