Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Spar på elregningen med LED-belysning

contentVi har alle sammen brug for lys indenfor. Men det betyder, at du skal bruge strøm, hvilket koster penge og belaster miljøet. I den forbindelse er det en god idé at tænke over, hvordan du kan spare penge på din elregning. Det er her, at LED-belysning kommer ind i billedet.

Selvom LED har eksisteret i en del år, så er det kun i de senere år, at LED-belysning er blevet mere populært. Den stigende popularitet skyldes blandt andet de mange fordele, som denne type af belysning kommer med. Her kan du læse mere om, hvorfor det kan være en god idé at vælge LED-belysning til din bolig.

Bruger mindre energi

Har du sparepærer, glødepærer eller halogenpærer i dit hjem, bør du overveje, om du skal udskifte dem med LED-pærer i stedet. Dette skyldes at LED-pærer bruger langt mindre energi end de traditionelle pærer.

Selvom at LED-pærer er dyrere at købe, så vil de på længere sigt ende med at spare dig penge på din elregning. Sammenlignet med eksempelvis halogenpærer bruger LED-pærer mellem fire til fem gange mindre energi.

I og med at belysningen står for 12 % af din elregning, kan du derfor i sidste ende spare en god sum penge blot ved at udskifte almindelige pærer med LED-pærer.

Vælg mellem mange muligheder med LED-belysning

Vælger du LED-belysning til din bolig, vil du hurtigt opleve, at der er mange forskellige muligheder. Du kan vælge alt lige fra spotlamper til armaturer, strips og meget mere. På den måde kan du indrette dit hjem med netop den belysning, som du bedst kan lide. Ønsker du at se nærmere på LED-belysning, kan du klikke dig ind hos plusled her.

Det er muligt at bruge LED-belysning både indendørs og udendørs. Har du en have, en indkørsel eller et værksted, der også trænger til bedre lys, er LED ligeledes et godt valg.

Længere levetid

Udover at LED-pærer bruger mindre energi end andre pærer, så holder de også i længere tid. Dette er ligeledes en fordel for din pengepung, mens det samtidigt har en positiv indvirkning på miljøet.

I de fleste tilfælde har en LED-pærer en levetid på omkring 20.000 til 25.000 timer. Er der tale om en almindelig glødepære, har den en levetid på cirka 1.000 til 5.000 timer. Som du kan se, er der en markant forskel på levetiden. Herved skal du ikke særlig tit købe en pære ligesom, at der ikke skal bruges nær så mange ressourcer på produktion, emballage, transport m.m.

Skal jeg vælge LED eller ej?

Om du skal vælge LED eller ej for at spare på din elregning er helt op til dig. Dette er blot en nem og overskuelig måde, hvis du gerne vil gøre noget godt for dig selv og for miljøet på samme tid. Du kan eksempelvis også spare på energien ved at vælge en opvarmningsform, der reducerer dit energiforbrug. Der findes altså flere måder, når det kommer til at opnå en besparelse på enten el, varme eller lignende i din bolig.