Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Sådan finder du den rigtige lejebolig

contentGår du, ligesom mange andre danskere, med drømmen om at bo i en lækker lejlighed, som passer til dit behov? Her kan du få en lille guide med overvejelser, der er værd at have i mente, når du skal på udkig efter det helt rigtige sted med optimale fysiske rammer for dig.

Hvilken type lejlighed?

Der er helt sikkert en lejlighed for enhver smag og behov.

Drømmer du om helt nye rammer? Rundt omkring finder du både nyrenoverede og helt nyopførte lejligheder, som er energioptimerede. Du kan vælge at se dig om efter moderne lejligheder, som også tilbyder fællesrum og fede faciliteter, der inviterer til at få et fællesskab med de andre beboere. Her kan du læse mere om faciliteterne hos Blækhus.

Hvilke behov skal lejligheden leve op til?

Lejligheden skal tage udgangspunkt i dit behov. Du kan fx have nogle ønsker til antal rum, rumfordeling og beliggenhed. Hvor meget plads har du brug for, og skal du have din hund eller kat med dig? Hvor langt vil du have til dagligvareindkøb, centrum osv.?

Skal du flytte til en større by for at studere, kan det være, du skal tænke over dine muligheder for at komme hen til dit studiested med fx busforbindelse eller på cykel.

Vil du bo sammen med andre?

Synes du, det kunne være hyggeligt med roommates? Du kan overveje en delelejlighed og dele køkken og bad med andre. Det kan være et billigere alternativ for eksempelvis en studerende.

Mærk, om kemien er der med dem, der allerede bor der. Det kan også være, du kan gå sammen med nogle, du kender, og finde en delevenlig lejlighed sammen med dem.

Læg et budget

Når du skal på boligjagt, er det vigtigt at være realistisk omkring, hvad der passer ind i dit budget. Du skal både have råd til huslejen, udgifter til el, vand og varme, mad, forsikringer, måske studiebøger og transport osv.

Se lejligheden først

Det kan være en fordel at komme ud at se de forskellige tilbud, før du beslutter dig for at takke ja. På den måde kan du få et indtryk af lejligheden, faciliteterne, området og måske din kommende roommate.

Led efter lejlighed forskellige steder

Der er fx et udbud af forskellige boligportaler, hvor du kan søge efter en lejlighed. Her kan du eksempelvis søge ud fra områder og dine ønsker til fx antal rum m.m. Eller led på de sociale medier.