Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Gode råd til dig, der overvejer at renovere og energioptimere

contentStår du, som mange andre boligejere, og godt kunne tænke dig at kaste dig ud i en renovering? Så kan det være en fordel at indtænke en energioptimering af din bolig. Her kan du få nogle bud på, hvilke overvejelser du kan tage med dig, og hvilke tiltag der måske kunne være med til at give gode rammer for indeklimaet og dit hjem.

Hvor er der behov for at renovere og/eller energioptimere?

Hvis dine døre og vinduer er ved at være slidte, utætte eller har en del år på bagen, kan det være en god idé at overveje, om ikke de trænger til en udskiftning. Ved at få fat på nye og tætte vinduer og døre, som kan holde på varmen, kan det være med til at isolere din bolig.

Hvis du skal have renoveret dit tag, er det en god mulighed for at få det efterisoleret og måske udskiftet. Derudover kan du nytænke, hvilke materialer der skal bruges, hvis der er et andet slags tag, du hellere vil have til dit hus. Der er mange slags tag og materialer som fx et tegltag eller et tag af tagplader. Det er dog værd at have i mente, at alle slags tag ikke passer til alle tagkonstruktioner.

Det kan også være, at du skal finde ud af, om dit hus kunne trænge til en efterisolering. Der er forskellige behov og løsninger at vælge mellem. Måske er der brug for en hulmursisolering, efterisolering af gulve eller loft?

Udendørsløsninger

Ved at få fat på en regnvandsbeholder til opsamling af regnvand kan du bruge vandet til eksempelvis at vande havens blomster. Der er flere løsninger at vælge mellem, så du kan finde en, der passer ind hos dig. Læs her om 4 gode bud på regnvandsbeholdere.

Rådgivning og hjælp til renoveringen

Få fat på noget vejledning hos professionelle, inden du giver dig i kast med et renoveringsprojekt, eller hvis du gerne vil vide, hvordan du bedst energioptimerer din bolig.

Vil du gerne lade andre klare boligrenoveringen, kan du nemt overlade det til et håndværkerfirma. Indhent tilbud fra forskellige håndværkere i dit område. På den måde kan du få hjælp til at få et overblik og vælge de bedste løsninger, som passer til dine behov og ind i dit hjem.

Så er det bare med at smøge ærmerne op og komme i gang.