Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Bliv meget klogere på energioptimering i din bolig

contentEnergioptimering handler om at vælge flere energi- og miljøvenlige løsninger, når det kommer til din bolig. Det handler om at forsøge at mindske dit CO2-forbrug. Hvis du nysgerrig på det emne, så bliver du klogere på det her.

Få et energitilskud

Hvis du har planer om at lave en energirenovering af din bolig, så har du mulighed for at søge om et energitilskud. En energirenovering er en renovering, der gavner både din økonomi og klimaet. Hvis du f.eks. udskifter en fossil varmekilde med en mere energibesparende løsning, så er der mulighed for at få et tilskud.

Et energitilskud har til formål at gøre det mere attraktivt for boligejere at energirenovere.

Følg med i dit forbrug hele tiden

Det er naturligvis altid en fordel at have et så lille forbrug som muligt. Men det er svært at vide, hvor meget du forbruger. Du er nødt til at kende dit forbrug, hvis du skal have en chance for at forbedre det.

Der findes forskellige apps, der gør det muligt for dig at følge med i dit elforbrug f.eks. Hvis du hele tiden følger med i dit forbrug på en app, så får du lettere ved at forholde dig til det. Det bliver også næsten til en sjov ting at følge med i, fordi du på den måde hele tiden kan se, om du faktisk forbedrer dig.

Hvis du f.eks. har en iPad eller smartphone, så er det nemt for dig at følge med i.

Undersøg forskellige tiltag

Det kan godt være, at du har et ønske om at energioptimere din bolig, men det er ikke sikkert, at du er klar over hvordan. Energioptimering er f.eks. udskiftning af vinduer og døre, isolering, installation af varmepumpe m.m. Det er en fordel at undersøge forskellige tiltag, så du finder ud af, hvad der passer bedst til din bolig.