Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Nyd din bolig med god og grøn samvittighed

contentDet er skønt at tilbringe tid i en bolig, man er glad for. Her kan man hvile ud efter en travl hverdag med arbejde og studie og være sammen med de mennesker, man holder allermest af. Men det er også vigtigt, at man ikke bliver alt for afslappet, for ellers kan boligen hurtigt blive rodet og beskidt. Derudover er det også en god idé at sørge for, at du ikke bruger en masse ligegyldige penge på energi, der tilmed kan belaste klimaet omkring dig. I denne guide kan du få inspiration til, hvordan du kan nyde din bolig med god og grøn samvittighed.

Spar på energien

Det kræver selvfølgelig energi at have en velfungerende bolig. Der skal være strøm til køleskab og fryser, varme i radiatoren og selvfølgelig vand på badeværelset. Men derfor kan du alligevel godt bestræbe dig at spare på energien – både for din egen og miljøets skyld. Mange gange kan man få meget mere luft i økonomien ved at se sit energiregnskab nærmere efter i sømmene. Måske kan du skifte til en anden energikilde og få et energitilskud. Det kan også være, at du skal blive lidt bedre til at slukke for lys og vand, når du ikke bruger det.

Rengøring

Det kan ofte være fristende at udsætte rengøringen på noget, der ligner ubestemt tid - der er næsten altid en god film i fjernsynet eller et opslag på de sociale medier, som virker mere spændende. Men det er ikke rart at leve i en bolig, hvor der ikke er gjort rent, og for ikke at gøre opgaven uoverskuelig for dig selv, er det vigtigt at gøre rengøringen til en integreret del af hverdagen. Du skal selvfølgelig også sørge for at have de påkrævede rengøringsmidler tilgængelig i dit hjem. Det er for eksempel en god idé altid at have godt med klorin.