Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Find den varmepumpe, som opfylder dine behov

content

Det bliver mere og mere populært at energioptimere sin bolig. Når du gør det, gør du nemlig både din pengepung og vores miljø en stor tjeneste.

Hvis du gerne vil energioptimere din bolig, kan du f.eks. gøre det ved hjælp af en varmepumpe. Men hvordan finder du en varmepumpe, der opfylder dine behov?

Luft-til-luft eller luft-til-vand

Når du kigger på varmepumper, skal du være opmærksom på, at der findes to forskellige slags. Der findes en luft-til-luft-varmepumpe og en luft-til-vand-varmepumpe.

Der er forskellige væsentlige forskelle på de to slags varmepumper, men i grove træk producerer en luft-til-vand-varmepumpe varmt brugsvand samt varme til radiatorer og gulvvarme, hvor en luft-til-luft-varmepumpe producerer varm luft i din bolig. Hvad der er det bedste valg for dig, afhænger bl.a. hvor stor din bolig er.

Varmepumpe pris

Varmepumpe pris varierer, da det bl.a. kommer an på, hvilken type varmepumpe, du vælger. Uanset hvad skal du se en varmepumpe som en investering. Du kommer nemlig til at nedsætte dit energiforbrug med en varmepumpe, så du fremover sparer penge på dit forbrug og på den måde tjener dine penge ind igen over tid.

Når du sammenligner priser på varmepumper, skal du både tage højde for anskaffelsespris og monteringspris, da montering også hurtigt bliver dyrt.

Søg vejledning hos en forhandler

Der er naturligvis forskellige ting, du skal tage stilling til, når du skifter fra et varmesystem til et andet. Det er ikke sikkert, at du er klar over, hvordan du nemmest går fra det ene til det andet. Hvis du er i tvivl om noget, er det altid en god idé at søge noget vejledning hos en forhandler. En forhandler kan fortælle dig, hvad du skal gøre.

Han eller hun kan desuden hjælpe dig med, hvilken type varmepumpe du eventuelt bør vælge til netop din bolig og dine behov.