Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Når træpillerne løber op

content

Hvis du bor i en ældre bolig med et pillefyr, så kender du med garanti alt til at skulle bruge træpiller for at dit hjem kan holde varmen – og så du kan holde varmen. Der er konstante diskussioner om, hvorvidt et pillefyr energimærket korrekt, i forhold til de pågældende miljømærkninger. Der er også delte meninger om, hvad der er mest miljøvenligt af et pillefyr eller fjernvarme. Men det er ikke til at komme udenom, at et pillefyr virker uanset hvad. Folk i hus med pillefyr kan holde varmen, og selvom det måske er lidt mere arbejde end fjernvarme, så er det trods alt nemmere end et oliefyr. Træpiller sviner ikke i nær så stor stil som et oliefyr, og med de helt rette træpiller kan du nemt få gang i varmen igen.

Miljøvenlige træpiller lige til døren

Hvis du ejer et pillefyr, så er det største problem med stor sandsynlighed, hvor du helt præcist skal anskaffe træpiller fra. Udvalget kan være overvældende, og nogle er mere miljøvenlige end andre. Der kan være forskel i størrelsen på enkelte træpiller, som nok mest af alt påvirker prisen. Størrelsen på træpillen påvirker ikke nødvendigvis varmen, som dit fyr leverer til dit hus. Men det kan være værd at tænke over, når du skal bestille den næste palle træpiller hjem til en kold vintersæson.

Den højeste kvalitet i træpillen

Den bedste og højeste kvalitet i enhver træpille, den finder du, når du har fundet en, som arbejder allerbedst sammen med dit pillefyr. Når først du har fundet den helt rette leverandør til dit pillefyr, så kan du med god samvittighed fyre op for varmen. Med en god og ensartet træpille kan du nemt få varmen cirkuleret rundt til alle værelser, uden at du skal rende og skrue alt for meget på alt for mange radiatorer.

Et godt gæt vil være, at det ikke lige altid er træpiller, som står øverst på din indkøbsseddel, når du skal handle ind. Det er sjældent noget, der tænkes over på samme måde, som når du løber tør for smør. Derfor vil du opdage, at langt de fleste leverandører af træpiller, de tilbyder at levere lige til døren. Især hvis du bestiller så store mængder, at du får flere paller ad gangen. Og det kan være nødvendigt, for lige præcis med træpiller er det dumt at løbe tør. Især når det er så koldt udenfor.