Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Motionsformer, der ikke kræver strøm

contentDet anbefales godt nok, at voksne får mindst 30 minutters motion dagligt, men når der skal gang i store maskiner, lys, lyd og udluftning, så kan det faktisk komme til at koste meget på elregningen. Heldigvis er der andre måder at få din motion på, som slet ikke kræver nogen form for strøm. Nogle af dem kan du læse om her.

På vandretur i det fri

Hvis du gerne vil væk fra hjemmet og slukke for alt, der tager elektricitet for en stund, så kan du få motion på en vandretur i det fri. Både korte og lange ture er gavnlige for dig, og så er der altså intet behov for at tænde for nogen stikkontakt. Her handler det i stedet om at komme ud i naturen.

Svømning i naturen

Hvis du gerne vil have gang i flere muskelgrupper uden behov for træningsmaskiner, kan du overveje at svømme som din motionsform. Det kan du nemlig gøre i mange søer, fjorde og bugter, og dem er der altså masser af i hele landet. Derfor er din svømmetur heller aldrig langt væk fra hjemmet.

Få motion på en trampolin

Hvis du ikke vil alt for langt fra dit eget hjem, og du har din egen have, kan du også udnytte det. Du kan nemlig få en trampolin, så du kan hoppe og få sved på panden der. Det behøver heller ikke koste meget, for du kan finde trampolin tilbud online, så du ikke skal betale kassen.

Træningsøvelser derhjemme

Hvis du ikke vil uden for en dør, så er det også godt for kroppen at lave forskellige træningsøvelser. Det er bestemt ikke alle øvelser, du behøver maskiner eller udstyr til. Du kan nemlig sagtens lave både squats, lunges, armbøjninger, mavebøjninger og planke på stedet og helt uden udstyr. Sådan kan du altså trygt træne i dit eget hjem uden at tænde for strømmen.