Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

3 tips til at gøre din opvaskemaskine mere energieffektiv

contentHvis du ikke har en opvaskemaskine, går du glip af en stor hjælp til den daglige rengøring i hjemmet. Med en opvaskemaskine slipper du for at bruge en masse tid på at vaske op efter aftensmaden, og kan i stedet læne dig tilbage og slappe af, mens maskinen klarer opgaverne. Læs mere lige her, hvis du vil vide, hvor du kan finde en ny AWM opvaskemaskine.

Selvom det er en stor hjælp at have en opvaskemaskine, er det dog vigtigt at huske at de trækker en del i energi. Du sparer derfor meget tid med en opvaskemaskine, men kommer muligvis til at betale mere på elregningen. Der er heldigvis metoder, du kan benytte for at gøre din opvaskemaskine mere energieffektiv. Her får du tre tips, du kan bruge derhjemme.

  • Fyld opvaskemaskinen helt op

    Lad være med at sætte opvaskemaskinen i gang, når den kun er halvt fyldt. Vent i stedet med at køre den til, at den er helt fyldt op. Hvis du er nervøs for at det tager et par dage om at fylde maskinen op og ikke vil have, at det lugter, kan du nøjedes med at køre en kort skyllecyklus, i stedet for at vaske det grundigt flere gange end nødvendigt.

  • Skyl aldrig af

    Mange skyller altid deres tallerkner og bestik af, før det stilles i opvaskemaskinen. Det er en fejl, da det er mere energieffektivt at lade være og blot nøjedes med at skrabe af. opvaskemaskinen kan sagtens klare opgaven selv, så der er ingen grund til at bruge ekstra vand på at skylle af.

  • Vælg et program

    Mange nyere opvaskemaskiner har forskellige programmer til rådighed. Disse bør du være opmærksom på og indstille efter den givne vask, så du bruger den mest optimale løsning og på den måde kan spare på energiforbruget.