Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Spar på varmeregningen med en lækker plaid

content

Døjer du med at holde varmen om vinteren, men er du træt af de store varmeregninger? Så er det her, du skal læse med.

Efter sommerhalvåret, hvor det sjældent er nødvendigt overhovedet at tænde for varmen, kan de store forskelle fra varmeregningen om sommeren til om vinteren nemlig komme som lidt af en uønsket overraskelse.

At kunne holde varmen er nemlig ikke en af de ting, der er allersjovest at bruge sine penge på, og så kan det faktisk også være meget dyrt.

Heldigvis er der mange penge at spare, hvis du i stedet for at tænde for varmen i hele huset, klæder dig ordentlig på eller putter dig under et dejligt, varmt tæppe. Du kan klikke ind her for at finde de bedste modeller, eller blive hængende til sidst i denne artikel for at lære mere fordelene ved at købe en plaid til vinteren.

Selv billige varmeløsninger kan koste mange penge

Uanset hvordan du klarer det med at holde varmen i vintermånederne, så er der ingen tvivl om, at det kan være dyrt, hvis du betaler for det gennem din varmeregning.

Den mest almindelige form for opvarmning af huset kommer fra fjernvarme. Det vil sige, at et fjernvarmeselskab står for at varme det vand op, som løber gennem dine radiatorer. Det gør de på forskellig vis - blandt andet ved hjælp af afbrænding af fossile brændstoffer eller solenergi.

Selvom fjernvarme ofte er en billig løsning, når det kommer til opvarmning af huse, fordi du kun betaler for de reelle omkostninger ved at bruge det, så er det alligevel ikke altid den mest optimale løsning, og en stor del af varmen kan nemt gå til spilde, når du skal varme hele huset op.

En anden almindelig varmekilde i danske hjem er et fyr. Nogen har måske et oliefyr eller pillefyr, mens andre far det ofte billigere gasfyr. Men sådan et er heller ikke billigt hverken i installationsudgifter eller årlige udgifter.

Andre varmekilder er blandt andet:

  • Varmepumpen
  • Jordvarme
  • Elvarme

Det er dog heldigvis ikke altid nødvendigt at varme hele huset op for at kunne holde varmen.

Put dig under et lækkert tæppe

En af de måske bedste måder at holde varmen på er ikke ved at forsøge at gøre alle dine omgivelser varmere og betale en formue for det. I stedet kan du nemlig sørge for, at varmen ikke forlader dig og din krop i første omgang.

Det er lige præcis, hvad du kan gøre med en plaid.

Nogle associerer måske en plaid med at ligge på sofaen, og det er også en oplagt mulighed for at bruge den, men hvis du også vil holde varmen, når du ikke bare ligger og slapper af, så er der også masser af andre muligheder for at bruge din plaid.

    • Sæt dig med en plaid, mens du svarer på mails eller retter din årsopgørelse
    • Smid den om dig, når du skal ud at sidde på terrassen
    • Hav en plaid over benene, mens du spiser din aftensmad

Sådan kan du nemt holde varmen, også mens du sidder stille.

Hvis du så skal op og gøre noget, så vil du hurtigt få varmen af bare at få lidt gang i kroppen uden at overophede, alene fordi der er 22 grader i hele huset.

Fine plaider i forskellige modeller

Det siger næsten sig selv, at en plaid er noget billigere end mange andre varmekilder, og selv hvis du køber en model af særligt god kvalitet, så vil det ofte betale sig, hvis du undlader at tænde for varmen i blot én måned.

Derudover er det jo en udgift, som du kun har en enkelt gang, hvorimod du skal betale din varmeregning regelmæssigt.

Udover det er der dog også den fordel ved plaider, at de findes i mange forskellige fine modeller af forskelligt materiale i alverdens mønstre og nuancer.

Du kan blandt andet få dig en lækker plaid i fleece, bomuld, cashmere eller uld fra både merinofår, alpakaer, lam og mere endnu. På den måde findes de altså i et væld af lækre materialer af høj kvalitet.

Hvis du vælger en plaid i et fint mønster eller en fin farve, vil den også nemt kunne indgå i din indretning, når du ikke bruger den.