Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Sådan sikrer du bæredygtig indretning af boligen

content

Miljø og bæredygtighed er nogle af de ord, der går meget igen nu om dage, og det er de faktisk også begyndt at gøre, når der tales om indretning. Først og fremmest er det godt for miljøet, arbejdsforhold osv. at have en bæredygtig indretningsstil, men det er også noget, der er stil over, og som dine gæster med garanti vil lægge mærke til. Men hvordan sikres en bæredygtig indretning så? Det får du et bud på her.

Vælg materialer lavet under ordnede forhold og baseret på bæredygtighed

Når du vælger møbler, tæpper, gardiner og andet, er det vigtigt at vide, hvor de kommer fra, når du ønsker at sikre dig en bæredygtig indretning. Eksempelvis kan du undersøge, om det givne produkt er produceret under gode forhold for de, der har arbejdet med produktet. Derudover kan firmaer også få certifikationer på deres produkter i henhold til, at de er produceret med lav miljøbelastning, og dette kan også være en fordel at se efter.

Samtidigt kan du også undersøge, om firmaet, der producerer det givne produkt, er kendt for at bruge genbrugsmaterialer og generelt tager sig af miljøet i deres arbejdsprocesser. Det kan du vælge at bruge som en ekstra faktor i udvælgelsen af indretningen, som også leder til en bæredygtig indretning.

Materialer af god holdbarhed leder også til bæredygtig indretning

Ved også at vælge materialer af god holdbarhed, har du også en bæredygtig indretning. Det har du, da der så vil gå længere tid, inden du har behov for at købe nye produkter af samme type. Det vil sige, at der benyttes færre materialer, og du derfor har bæredygtighed indtænkt i din indretning. Og det kan du blandt andet gøre med løse tæpper, som så skal udskiftes meget sjældent og derfor bidrager det til god indretning.