Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Tips til at spare penge på energi i hjemmet

content

Der er nogle ting i hjemmet, du ikke kan undgå at bruge penge på. Det er f.eks. mad og vedligeholdelse, men energi er altså også noget, du ikke kan undgå at smide penge efter. Dog kan du selv gøre nogle ting for at regulere, hvor mange penge energiregningen ender med at være på - og ved at have en lav energiregning bliver det måske lidt lettere at sove i din nye boxmadras, velvidende at du nu har flere penge, du kan bruge på andre, sjovere ting.

Sørg for, at du har en ordentlig isolation i hjemmet

Den ting danskerne bruger flest penge på, når det kommer til energi, er varme, herunder både opvarmning af hjem og af vand. Kigger man på opvarmningen af hjemmet, er der i mange boliger et stort problem - nemlig at boligen ikke er isoleret godt nok, og det betyder, at noget af varmen går spildt. Den siver altså ud af boligen, og på den måde kommer du til at bruge flere penge på energi og varme, end du reelt set behøver. Ved at sørge for at boligen er ordentligt isoleret, skal der mindre varme til at opvarme boligen, fordi mere af varmen bliver inde i boligen til at starte med.

Få en ny energiforsyning

Et andet sted du kan spare penge, er på det sted, der forsyner dig med energi. Langt de fleste danskere har fjernvarme, men du kan spare penge ved at tage et andet alternativ i brug - eller i hvert fald supplere fjernvarmen med andre forsyninger. Får du f.eks. installeret solceller, kan du spare fjernvarmen væk om sommeren, hvor du kan leve af energi fra solcellerne. Ellers kan du overveje en varmepumpe, som kan forsyne dig med noget af den billigste energi, du overhovedet kan finde på markedet.